Nieuws

Pilot ‘Care for the Carer’; een nieuw ontwikkelde training door Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

Pilot ‘Care for the Carer’; een nieuw ontwikkelde training door Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg


In september en oktober doen 14 zorg- en hulpverleners uit de regio Holland Rijnland mee aan de nieuwe training “Care for the Carer”. Professioneel omgaan met een ernstige ziekte en de dood vraagt namelijk om genoeg aandacht voor jezelf en je eigen grenzen. 

Inleven en nabij zijn, is nodig om je werk zorgvuldig te kunnen doen en om goed af te kunnen stemmen op de vraag van kind en gezin. Wellicht gaat dit ook een stukje ten koste van jezelf. Het is daarom van belang om te weten wat nodig is om weer in balans te komen, zodat je jouw werk met dezelfde gedrevenheid kunt blijven doen.

De training neemt twee dagdelen in beslag en is ontwikkeld door Nette Falkenburg, Grietje van der Haar en Tanja van Roosmalen, in samenwerking met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Accreditatie wordt aangevraagd voor BIG. Accreditatie voor andere functies in overleg. 

Na afronding van de pilot, zal de training ook beschikbaar komen voor de andere regio’s van de Netwerken Integrale Kindzorg.  Bij interesse, neem contact op met de NIK coördinator in je eigen regio. 

 

Blijf op de hoogte!

Lees over de laatste ontwikkelingen in de kinderpalliatieve zorg.

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

De NIK zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

logo groot