Start rouwgroep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar

Start rouwgroep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar

Rouwgroep voor jongeren (13-18 jaar)

 

“Ik zag er tegenop, maar uiteindelijk was het fijn om met andere jongeren mijn verhaal te delen. Ik voel me nu minder alleen. (Sophie, 15)

 

Contact met lotgenoten werkt! Speciaal voor jongeren (van 13-18 jaar) die door de dood hun vader, moeder of ander dierbaar iemand moeten missen, start bij Emoties Enzo daarom binnenkort weer een lotgenotengroep.

 

Tijdens 6 bijeenkomsten gaan de jongeren actief met elkaar aan de slag over wat er is gebeurd en welke gevoelens en gedachten zij hierbij ervaren. Ze delen ervaringen en tips met elkaar en uiten hun gevoelens ook creatief.

 

De kracht van een lotgenotengroep zit in het vinden van herkenning, erkenning en het normaliseren van eigen ervaringen. Jongeren denken vaak dat ze de enige zijn. Door het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens merken ze dat dit niet zo is. Dat maakt dat ze zich minder alleen voelen en dat ze makkelijker hun gevoelens accepteren. Onze ervaring leert dat een lotgenotengroep jongeren met een verlieservaring dusdanig helpt, dat deze ingrijpende ervaring geen belemmering hoeft te zijn om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

 

Praktische informatie:

De lotgenotengroep bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur (van 15.30 tot 17.00 uur) en vindt (bij voldoende aanmeldingen) plaats op donderdag 19 november, donderdag 26 november, donderdag 3 december, donderdag 10 december, donderdag 17 december en donderdag 7 januari.

 

Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt een ouderbijeenkomst plaats, de datum hiervan is dinsdag 17 november. Na afloop zorgen wij voor een passende terugkoppeling naar de ouder(s).

 

Begeleiders: Janneke van Amsterdam (psycholoog) en Linda Lawa (vaktherapeut beeldend).

Kosten: Per persoon (incl. intake en afsluitend gesprek) voor 6 bijeenkomsten € 345,– (in overleg te declareren bij uw zorgverzekeraar). Wij werken samen met het NIK (Netwerk Integrale Kindzorg) en kunnen hier desgewenst financiële ondersteuning aanvragen.

Locatie: Emoties Enzo Vlietweg 15 2266 KA Leidschendam. Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

 

Aanmelden kan tot 5 oktober. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@emoties-enzo.nl of via ons algemene nummer: 085-0470233