Nieuws

Willem-Alexander Kinderziekenhuis Leiden verbouwd

1-7-2021
Willem-Alexander Kinderziekenhuis Leiden verbouwd

Willem-Alexander Kinderziekenhuis Leiden verbouwd om een nog meer kindvriendelijke omgeving te creëren.

Het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) Holland Rijnland onderhoudt een nauwe samenwerkingsrelatie met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het Leids Universitair Medisch Centrum. Veel ernstige zieke kinderen uit onze regio staan onder behandeling van het WAKZ, dus denkt het NIK regelmatig mee over zorgvragen met betrekking tot ‘het weer naar huis gaan’.

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is de afgelopen jaren grondig verbouwd om een zo kindvriendelijk mogelijke omgeving te creëren. Neem hier een kijkje bij de nieuwe afdelingen Bos, Duin, Stad, Strand, Neonatologie en het Geboortehuis Leiden.

Hoogtepunten in het kader van de verbouwing en opening

In het kader van het vernieuwde WAKZ vond een aantal activiteiten plaats. De ene keer in samenwerking met de gemeente of andere Leidse organisaties, de andere keer in samenwerking met kinderen en hun ouders.

  • Op 18 juni vond de officiële opening van het vernieuwde WAKZ plaats door middel van een kindercongres “It’s a Kind of Magic”
  • Ambassadeurschap Victor Mids & wetenschappelijk onderzoek

Victor Mids gaat medewerkers van het WAKZ trainen in het gebruik van illusie om zelfvertrouwen bij kinderen terug te brengen/te behouden. Ook gaat hij kinderen leren hoe ze gebruik kunnen maken van illusie om hun behandeling beter te doorstaan. Daarnaast gaat Victor de komende jaren samen met Andrea Evers en Henriët van Middendorp van de afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden voor en met het WAKZ onderzoek doen naar het verband tussen illusie en magie op het welzijn van kinderen.

  • Vanaf 18 juni: kinderkunstroute voor patiënten en hun naasten door het LUMC.

Het WAKZ wil de aanwezige kunst in het gebouw inzetten om de verbeelding van het kind aan te  spreken. Doelstelling is om kinderen vanaf vier jaar met de kinderkunstroute een welkome afleiding te bieden waardoor een bezoek als minder stressvol wordt ervaren. Met een tocht langs de dieren uit de kunstcollectie zal een kind een ziekenhuisbezoek wellicht luchtiger ervaren en daardoor ontspannen zijn/haar behandeling tegemoet gaan.

 

Foto: wakz-kids.nl

‹ Back to List