Voor wie is NIK

Welke gezinnen kunnen er bij NIK Holland Rijnland terecht?

Ieder kind heeft het recht om met respect en waardigheid te worden behandeld. Ieder kind dat zorg nodig heeft, heeft het recht op individuele zorg en ondersteuning die past bij zijn/haar wensen en behoeften. Dat geldt zeker ook voor kinderen die intensieve e/o kinderpalliatieve zorg nodig hebben, vinden wij.

Wij zijn er voor kinderen (en hun gezinnen) met: 

  • een levensduurverkortende of levensbedreigende aandoening; 
  • een langdurige somatische aandoening; 
  • een complexe hulpvraag; 
  • behoefte aan multidisciplinaire zorg. 

Wij zijn er voor jouw kind en jouw gezin tijdens alle fasen van zorg. Vanaf de diagnose tot het mogelijk overlijden en alles daartussen en daarna. Hierbij hebben we niet alleen oog voor de medische kant van de zorg voor jouw kind. We denken ook graag met je mee als het gaat om de psychologische, sociale (familie en vrienden), pedagogische (opvoeding en onderwijs) en spirituele aspecten (levensvragen en aandacht voor rouw en verlies) van de aandoening van je kind en de gevolgen daarvan op jouw gezin. Zo hebben we zeker ook aandacht voor jou als ouder en voor eventuele broers en zussen en wat jullie nodig hebben. 

Als je een kind hebt dat intensieve e/o kinderpalliatieve zorg nodig heeft, dan komt er namelijk veel op je gezin af. Er is van alles te regelen en je hebt met veel zorgverleners en instanties te maken. NIK Holland Rijnland ondersteunt je daarbij. We leggen verbinding met en stimuleren de afstemming tussen alle zorgverleners in de regio die bij jouw gezin betrokken of nodig zijn. We kijken samen met jou naar wat er op dit moment nodig is, maar ook naar later. En dat kan heel praktisch zijn. Wil je weten waarmee wij jouw kind en jouw gezin precies kunnen helpen? Bekijk dan de pagina ‘Wat biedt NIK’.

Bij alles wat wij doen geldt dat de behoeften van jouw kind en jouw gezin leidend zijn!

NIK Holland Rijnland is een van de zeven regionale Netwerken, die gezamenlijk een landelijke dekking hebben. Dus, waar je ook woont, wij zijn er voor jou!