Nieuws

Start rouwgroep voor jongeren tussen de 8 en 12 jaar

Start rouwgroep voor jongeren tussen de 8 en 12 jaar

Rouwgroep voor kinderen (8-12 jaar)

 

“Ik heb weer ruimte in mijn hoofd” (Sjoerd, 10 jaar) “Ik dacht dat er alleen bij mij iemand dood was” (Joyce, 8 jaar)

“Ik merk dat we thuis nu makkelijker met elkaar praten over de dood van mijn man” (moeder)

 

Contact met lotgenoten werkt! Speciaal voor kinderen van 8-12 jaar die door de dood hun vader, moeder of ander dierbaar iemand moeten missen, start bij Emoties Enzo daarom binnenkort weer een lotgenotengroep.

 

Tijdens 6 bijeenkomsten gaan de kinderen actief met elkaar aan de slag over wat er is gebeurd en welke gevoelens en gedachten zij hierbij ervaren. Ze delen ervaringen en tips met elkaar en uiten hun gevoelens ook creatief.

 

De kracht van een lotgenotengroep zit in het vinden van herkenning, erkenning en het normaliseren van eigen ervaringen. Kinderen denken vaak dat ze de enigen zijn. Door het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens merken ze dat dit niet zo is. Dat maakt dat ze zich minder alleen voelen en dat ze makkelijker hun gevoelens accepteren. Onze ervaring leert dat een lotgenotengroep kinderen met een verlieservaring dusdanig helpt, dat deze ingrijpende ervaring geen belemmering hoeft te zijn om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

 

Praktische informatie: De lotgenotengroep bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur (van 15.30 tot 17.00 uur) en vindt (bij voldoende aanmeldingen) plaats op donderdag 24 september, donderdag 1 oktober, donderdag 8 oktober, donderdag 15 oktober, donderdag 22 oktober, donderdag 29 oktober en donderdag 12 november.

 

Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt een ouderbijeenkomst plaats, de datum hiervan is dinsdag 22 september. Na afloop zorgen wij voor een passende terugkoppeling naar de ouder(s).

 

Begeleiders: Janneke van Amsterdam (psycholoog) en Linda Lawa (kunstzinnig therapeut beeldend).

Kosten: Per persoon (incl. intake en afsluitend gesprek) voor 6 bijeenkomsten € 345,– (in overleg te declareren bij uw zorgverzekeraar). Wij werken samen met het NIK (Netwerk Integrale Kindzorg) en kunnen hier desgewenst financiële ondersteuning aanvragen.

Locatie: Emoties Enzo Vlietweg 15 2266 KA Leidschendam. Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

 

Aanmelden kan tot 5 oktober. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@emoties-enzo.nl of via ons algemene nummer: 085-0470233.